Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф разкри причината за мълчанието на Хамилтън след Гран при на Абу...

Волф разкри причината за мълчанието на Хамилтън след Гран при на Абу Даби

7778
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Мерцедес

Директорът на Мерцедес Тото Волф разкри каква е причината на за мълчанието на Люис Хамилтън след състезанието в Абу Даби. Австриецът заяви, че Хамилтън е останал без думи след скандалния финал на сезон 2021.

Хамилтън загуби световното първенство след като бе изпреварен от Макс Верстапен в последната обиколка. Британецът доминираше надпреварата преди на пистата да излезе кола за сигурност заради инцидент на Николас Латифи. Люис реши да остане на пистата, докато неговия съперник мина през бокса за да сложи нови меки гуми.

Мерцедес подадоха два протеста след края на състезанието. Според тях е допуснатата грешка при рестартирането на надпреварата. Състезателният директор Майкъл Маси позволи на затворените с обиколка болиди да минат напред. Това не се отнасяше за останалите изостанали пилоти. Германците поставиха под въпрос прибирането на автомобила за сигурност във финалната обиколка.

Отборът от Бракли заплаши да подаде жалба в съда, но по-късно се отказа от тези намерения. Веднага след развяването на карирания флаг Люис присъства на награждаването на подиума. Веднага след това той изчезна от падока и не се появи на задължителната пресконференция. Също така тимовете на Мерцедес във Формула 1 и Формула Е отсъстваха от предварителната фотосесия на ФИА. Волф и Хамилтън пропуснаха и официалното награждаване в Париж. Седемкратният световен шампион не е публикувал никакви постове в социалните мрежи. Дори в последно време се заговори за евентуално оттегляне от спорта.

„Всички се колебаем в емоциите си, най-вече Люис. Той водеше до последния тур и очакваше да спечели титлата. Изведнъж всичко това се изпари във въздуха за броени секунди. Разбира се, че ще загубиш вяра, защото не можеш да разбереш какво се е случило“, каза Волф.

„Мълчанието е налице, защото просто и на него му липсват думи“.

Мерцедес разполагаха с 96 часа, за да пристъпят към обжалване. Волф заяви, че е казал на Хамилтън да помисли за върховете в своята дълга кариера във Формула 1.

„Люис и всички замесени в това бяха в офиса ми. Бяхме в постоянен контакт тези дни. На третия ден след финала проведохме видео разговор, в който решихме какво да правим. Казах му, че трябва да отдели няколко часа, за да отдаде почит на досегашните си постижения. Трябва да вземе всички положителни моменти при себе си. Той трябва да направи това. Със сигурност ще му помогне да превъзмогне тази несправедливост и да се завърне по-силен от всякога“, завърши Тото Волф.