Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул обяви кога ще представи RB20

Ред Бул обяви кога ще представи RB20

1480
0
Ред Бул RB19
снимка, Любомир Асенов/Lapbg

Ред Бул ще представи новия си болид RB20 на 15 февруари. Отборът от Милтън Кийнс потвърди датата в профилите си в социалните мрежи. Не се знае дали Ред Бул ще покаже истинската си кола или само разцветката.

Ред Бул е поредният отбор, който днес обяви кога ще покаже колата си за 2024 г. Това ще се случи на 15 февруари или само шест дни преди началото на зимните тестове в Бахрейн.

Все още не е известно дали Ред Бул ще разкрие реалния си автомобил RB20. През последните години екипът се придържа към показване на актуализираната цветова схема на своя демонстрационен болид

RB20 ще трябва да се похвали с много успехи след безпрецедентния успех на своя предшественик RB19. Това бе автомобил, който спечели почти всички 22 Гран при през 2023 г. и изведе Макс Верстапен до трета световна титла. В същото време Серхио Перес стана вицешампион, а Ред Бул спечели втора поредна титла при конструкторите.

В края на миналата година Кристиан Хорнер коментира дали някой ще настигне след събитията през 2023 г.

„Видяхме това през 2020 г. с Мерцедес. Ако си спомняте, това беше най-доминиращата им година в историята. Въпреки това успяхме да ги победим през 21-ва“, каза Хорнер.

„Има едва доловима промяна в правилата, но смятам, че нищо не стои на едно място. Видяхме как състезателите се сближават на различни места. Сигурен, че концепциите ще се сближат в най-скоро време.“

„Стабилните правила винаги се съгласуват. Не мисля, че някога ще успеем да повторим сезона, който имахме. Все пак се надявам да вземем уроците от RB19, да ги приложим към [RB]20 и да предложим автомобил, с който да защитим тези титли“, завърши шефът на Ред Бул.

Ред Бул стана седмия отбор, който обяви плановете си за 2024 г. Първо това стори Ферари. Тимът от Маранело бе последван от Уилямс и Заубер. В началото на тази година Астън Мартин също обяви датата на представяне на своята кола. По-рано днес пък Мерцедес и Алпин също разкриха кога ще покажат новите си автомобили.