Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Палу: Не съм имал никакъв контакт с Ауди

Палу: Не съм имал никакъв контакт с Ауди

674
0
Алекс Палу
Алекс Палу, снимка Индикар

Алекс Палу отговори на слуховете, свързващи го с преминаване в Ауди. Двукратният шампион в Индикар беше категоричен, че не е водил никакви разговори с германския производител и не е кандидат за съотборник на Нико Хюлкенберг.

По-рано тази месец се появи интересна информация на Ауто Мотор Унд Шпорт. Тя гласеше, че Палу е един от потенциалните съотборници на Хюлкнеберг през следващия сезон. Испанецът има достатъчно точки и може да получи суперлиценз. В момента той се състезава в Индикар с тима на Чип Ганаси Рейсинг и е основен претендент за титлата

Преди няколко дни Палу коментира спекулациите за Ауди пред изданието IndyStar. Състезателят на Чип Ганаси Рейсинг беше категоричен, че не имал никакви контакти с марката и определи тези слухове като „фалшиви.“

„Всичко е фалшиво. Знам, че можете да не вярвате на думите ми, но ви обещавам. Всичко е фалшиво. Не съм имал никакъв контакт с Ауди. Нула“, заяви Палу. Звездата от Индикар добави, че неговият мениджър Роджър Ясукава също не е имал никакъв контакт с ръководството на Заубер/Ауди.

Палу има опит с болиди от F1. Той направи няколко теста с болиди на Макларън през 2022 г. и дори участва в първата свободна тренировка за Гран при на САЩ. Миналата година той беше тестов и резервен състезател на тима от Уокинг.

Испанецът разкри, че преди е искал да се прехвърли в F1. В крайна сметка обаче той се е отказал от тази идея и се е фокусирал върху Индикар и IMSA.

„Нула, нула. Знам, че не можете да го приемете [като истина], но аз не съм го направил“, добави Палу. „Няма да кажа много, но и не се опитвам да го сторя. Опитах се. Опитах малко от F1 и беше забавно, научих много неща. Не се случи както очаквах, така че съм добре.“

„Не съм отчаян, че виждам новините там и изпращам имейл [на представителите на отбора], който гласи: „Хей, знам, че не сме в контакт, но можем ли да поговорим?“ Добре съм, добре съм“, добави двукратният шампион в Индикар.

Палу трябваше да кара за Ероу Макларън през сезон 2024 в Индикар. Но в средата на миналата година той развали договора си с отбора и остана в Чип Ганаси Рейсинг. В резултат на това Макларън заведе дело срещу Палу, в който искаше осем цифрено обезщетение. Испанският пилот също така е в много обтегнати отношения със Зак Браун

Палу е поредният състезател, който е свързван с Ауди. Марката от Инголщат продължава да търси съотборник на Хюлкенберг. Опциите пред Ауди са доста ограничени, след като Карлос Сайнц отказа офертата на марката и избра Уилямс. Предполага се, че Матия Биното се колебае между това да задържи Валтери Ботас или да привлече Габриел Бортолето.