Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Надявам се да продължим оттам, където бяхме през първата половина от...

Норис: Надявам се да продължим оттам, където бяхме през първата половина от сезона

989
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис изказа мнението си относно предстоящата Гран при на Нидерландия. Пилотът на Макларън няма търпение отново да кара своя автомобил и да се бори за местата в челото на колоната. Норис е оптимист, че ще бъде претендент за победата във всеки един старт до края на годината.

Норис се намира в изключителна форма. Младият британец спечели Гран при на Маями. След това той беше на подиума в повечето състезания до края на първата половина от сезона. Това му помогна да се изкачи до второто място в класирането и да започне да преследва Макс Верстапен

Този уикенд Норис се насочва към Нидерландия. Британецът участва в последните три състезания на Зандвоорт и спечели точки във всяко едно от тях. Сега обаче целта му е да потегли от челна редица и да се бори за победата.

„Върнахме се! Изкарах си страхотно през лятната ваканция. Винаги е добре да си вземеш почивка и да се съсредоточиш върху прекарването на време със семейството и приятелите. Чувствам се освежен и готов за последните 10 състезания за годината“, сподели Норис.

„С нетърпение очаквам Гран при на Нидерландия. Това е добро състезание за начало на втората половина на сезона. В публиката винаги има много фенове, които създават страхотна атмосфера, от която да бъдеш част. Освен това пистата е забавна за каране. Надявам се да продължим оттам, където бяхме през първата половина от сезона. Искаме да водим борба за победи и подиуми този уикенд“, добави пилотът на Макларън.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри също се надява да продължи силната си серия. Пилотът на Макларън спечели старта в Унгария и се качи на подиума в Белгия. Сега той се насочва към второто си участие на Зандвоорт и е амбициран да запише силен резултат

„Развълнуван съм да се върна на пистата. Беше чудесно да се откъсна от състезанията и да си почина. Сега съм готов да се върна в действие и да поема към втората половина на сезона“, каза Пиастри.

„Бях наистина доволен от карането си преди почивката. Беше хубаво да спечеля победата в Унгария и второто място на Спа. С нетърпение очаквам да се върна в автомобила в Зандвоорт. Това винаги е добър състезателен уикенд, особено със страхотни характеристики като стръмния последен завой. Ще работя усилено, за да продължа да подобрявам позицията си в шампионата“, добави състезателят на Макларън.

Макларън има общо три успеха в Нидерландия. Първият е дело на Джеймс Хънт през сезон 1976. След това Ален Прост и Ники Лауда печелят последните издания на състезанието през 1984 и 1985 г. После Гран при на Нидерландия бива извадена от календара на F1, преди да се завърне преди три години.

„След приключване на двуседмичното прекъсване, сега се връщаме към състезанията с нова енергия. Нидерланските фенове винаги създават страхотна атмосфера, която нямаме търпение да изпитаме отново. Зандвоорт е къса, технична писта, която представлява много различно предизвикателство от Спа или Монца“, коментира Андреа Стела.

„Този уикенд бележи началото на един много натоварен период с четири състезания в рамките на пет седмици. Искаме да гарантираме, че ще използваме максимално възможностите пред нас. Трябва да бъдем издръжливи, съсредоточени и да работим в тясно сътрудничество като екип, за да извлечем максимална ефективност“, добави директорът на Макларън.