Начало Рали Стайков и Кадир с второ място в Гърция

Стайков и Кадир с второ място в Гърция

258
0

Екипажът Пламен Стайков/Рафи Кадир с Skoda Fabia R5 завърших на второ място в гръцкото рали Deth, финален трети кръг от националния асфалтов шампионат на южната ни съседка.

Победата в 56-то издание на рали „Deth“ завоюваха Сократис Тсолакидис/Гиоргос Полизоис с Skoda Fabia RS Rally2. Гърците завършиха с аванс от 22,76 сек. На трето място в състезанието след много оспорвана битка със Стайков и Кадир завършиха Елефтериос Алигизакис/Михалис Чатзидакис с Skoda Fabia R5. Това бе и първия старт на българския екипаж в Гърция.

„Доволни сме от резултата, дори мога да кажа, че се чувстваме като победители. Ралито бе много тежко, а конкуренцията бе наистина с много високо ниво на материална база и с пет години по-нова техника“, сподели Пламен след финала.

„Атмосферата по време на състезанието бе много добра и въпреки, че сме чужденци усещахме подкрепа от гръцките фенове, което допълнително ни мотивира, за да дадем всичко от себе си“, допълни Стайков.

Това ще бъде и последния старт за кърджалийския екипаж с тяхната Skoda Fabia R5.

“В това състезание дадохме всичко от себе си, дори на моменти надскачахме възможностите на автомобила, което можеше да ни коства много. Мисля, че може да постигнем по-добри резултати и вече официално мога да кажа, че това беше последният ни старт с нашата Fabia R5”, заяви многократният национален шампион.