Начало Рали От Танак оптимист за представянето си в Аржентина

От Танак оптимист за представянето си в Аржентина

39
0
Малкълм Уилсън,От Танак

Естонецът От Танак се смята за един от най-сериозните таланти в световния рали шампионат. Въпреки това 24-годишният състезател не може да се представи по най-добрия начин в началото на тази година. В Монте Карло той завърши на осма позиция, но в Швеция и Португалия имаше множество проблеми, като на Скандинавския полуостров отпадна, а на Иберийския се класира едва 14-и.

Само в Мексико нещата вървяха по вода за него и той можеше да се зарадва на петото място.

Сега за пилотът на М-sport предстои рали Аржентина, което през миналите години се смяташе за запазена територия на Ситроен. Сега обаче се очаква подобряване на позициите за Fiesta RS WRC. Танак за първи път ще кара в региона около Кордоба, като трасето със своите 502 км. е най-дългото в календара.

Това е причината пилотът на Форд да се подготвя със специални кондиционни тренировки.

„Имам добро чувство за Аржентина“, обясни Танак. „Имахме дълга почивка и се радва, че отново ще можем да се състезаваме. Ще бъда за първи път в Аржентина и със сигурност няма да ми е лесно. Въпреки това ще дадем всичко от себе си, с надеждата за добър резултат. В Португалия не всичко бе наред, но бях доволен от темпото си, като давах добри резултати в някои отсечки.“

Към тези добри резултати можем да причислим третото му място на пауър стейджа.

„Да се надяваме на предстоящото рали да покажем повече такива резултати. Това е най-дългото рали в шампионата и някои етапи са по-дълги от тези, които съм карал до момента.

През миналата седмица работих усилено върху физическата си подготовка и се чувствам добре подготвен. Искаме да направим детайлно записване на подробностите по трасето в разузнаването. Надявам се това да ни доведе до добър резултат в състезанието.“