Начало Рали Ал-Атиа се радва, че се връща на чакъл; Нювил тепърва ще учи...

Ал-Атиа се радва, че се връща на чакъл; Нювил тепърва ще учи етапите в Мексико

30
0
Насър Ал-Атия

Насър Ал-Атиа с нетърпение очаква дебюта си на чакъл за тазгодишния световен рали шампионат, което ще се състои след броени дни в Мексико. Там се провежда трети кръг от WRC за 2012 г. и катарецът вече брои секундите до старта.

Пилотът има вече пет участия в тази конкретна надпревара и това е едно от любимите му състезания.

Мексико ми напомня за вълненията от Дакар, преминаването през Аржентина и Чили. Щастлив съм, че се връщам на позната за мен настилка, пасваща на стила ми на управление. В Швеция единствената ми цел бе да стигна до финала. Научих много и за отбора, и за автомобила. В Мексико ще е различно. Ще натисна далеч по-здраво и ще опитам да дам добри времена в отсечките. Трудно е да предвиждам докъде бих могъл да стигна, но ще съм доволен, ако взема точки – коментира Ал-Атиа.

Пилотът се върна във WRC миналия месец точно за втория кръг в Швеция. Тогава за първи път кара Ситроен DS3 WRC и бе 21-и в края на надпреварата.

Заедно с него в тима отново ще е Тиери Нювил. Младият белгиец не се е състезавал досега в Мексико и съответно изживяването ще е напълно ново за него.

Проучвах дълго ралито, гледах записи от онборд камери, всевъзможни кадри и отсечките изглеждат чудесно. За разлика от Швеция освен това ще съм по-близо до скоростта на най-бързите. Трябва да продължа да трупам километри, да се уча, да ставам по-добър. Затова ще търся и слушам съветите на екипа, като ще вървя стъпка по стъпка по маршрута. Ще давам газ, когато се почувствам достатъчно уверен – сподели Тиери.