Начало Рали Солберг преодоля грип на крак, ще гони още един добър резултат в...

Солберг преодоля грип на крак, ще гони още един добър резултат в Мексико

30
0
Петер Солберг

Петер Солберг преодоля грип на крак, докато се подготвяше за рали Мексико, но бе категоричен, че няма да позволи дори болест да го спре преди третия кръг от световния рали шампионат.

Норвежецът спечели надпреварата там през 2005 г. и има още две втори позиции. Това означава сериозен опит, но пилотът на Форд не си позволява да се отпуска.

Нищо няма да ме спре да карам! Тестовете и денят във Франция бяха първата ми възможност да карам Фиеста RS WRC на чакъл. За щастие веднага се почувствах удобно в колата, точно както се случи и след като я управлявах първоначално на асфалт и сняг – заяви той.

37-годишният състезател често започва работата с настройките на съотборника Яри-Мати Латвала преди да усети какво е поведението на автомобила и да въведе промени, пасващи на неговия стил. Същото се случи на тренировките преди надпреварата в Мексико. В крайна сметка Солберг остана доволен от постигнатото като реглажи на Форд-а.

Мексико е първият старт на чакъл за сезона и шампионатът вече навлиза в обичайния си ритъм. Надморската височина там влияе на карането поради това, че мощността е по-ниска. Затова е нужно да атакуваш малко по-агресивно и да поддържаш висока скорост. Имам добри резултати досега в Мексико, но още един няма да е зле след това чудесно начало на сезона – допълни Петер.