Начало Рали Льоб уверено води в рали Монте Карло след първите 3 етапа от...

Льоб уверено води в рали Монте Карло след първите 3 етапа от втория ден

36
0
Дани Сордо

Себастиен Льоб безпроблемно и уверено води в рали Монте Карло след първите три етапа от втория ден. В тима му Ситроен се радваха и на първия двоен успех в отсечка за 2012 г. – французинът и съотборникът му Мико Хирвонен бяха начело в седмото изпитание за скорост от състезанието. В крайна сметка Льоб води в генералното подреждане на 1:23 минути от Петер Солберг (Форд) и на 1:26 минути от Дани Сордо.

Бях предпазлив отделни участъци, защото ни казаха, че на места може да има болид. Всъщност се оказа просто мокро. Отново се наложиха някои компромиси с гумите, но като цяло изборът ни бе добър. Засега контролираме положението, въпреки че в последната отсечка гумите се износиха по-бързо от очакваното – коментира Льоб.

Солберг и Сордо си размениха позициите преди обяд, като испанецът за малко бе смятан и за най-бърз във втората за деня отсечка. Норвежецът остана сам да се бори за Форд, след като Яри-Мати Латвала катастрофира вчера и отпадна от надпреварата. Той обясни преди обедния сервиз, че трасето е било изключително трудно и опасно на места.

Мислех, че ще е далеч по-сухо, а се оказа безумно мръсно – допълни Солберг.

Петер имаше основания да се надява, че последният етап ще е сух, тъй като температурата на въздуха се качи с цели 9 градуса. При това положение водата по пътищата се изпаряваше по-бързо, но явно недостатъчно скоростно.

Сордо пък бе категоричен, че дава всичко от себе си, макар да не бе съвсем уверен дали се справя на ниво с управлението на Мини-то си.

Ситуацията с гумите е крайно сложна. На различни места в етапите са необходими съвсем различни смеси. Следобед ще е същото – добави той.

Четвърти в класирането за момента е Мико Хирвонен, който призна, че се чувства малко по-удобно в Ситроен-а си спрямо вчерашния ден. На 12,5 сек зад него е продължаващият с великолепното си представяне Себастиен Ожие. Пилотът на Фолксваген се състезава с Шкода Фабия Супер 2000 и вече определи автомобила като невероятно забавление за каране. Сега сподели, че се труди невероятно много и вероятно на това се дължат фантастичните времена. Шести е Евгени Новиков (Форд), като десетката допълват Франсоа Делкур (Форд), Пиер Кампаня (Мини), От Танак (Форд) и Пер-Гунар Андерсон (Протон Сатрия S2000).

Следобед пилотите ще преминат за втори път трите отсечки от тази сутрин.