Начало Рали Райконен очарован от отразяващите ралитата медии

Райконен очарован от отразяващите ралитата медии

35
0

Кими Райконен е очарован от отразяващите световния рали шампионат медии, заяви самият пилот. Той почувствал сериозна разлика в сравнение с журналистическия натиск от времето на кариерата си във Формула 1. Финландецът не се трогва лесно от писанията за него, но изобщо не обича думите му да бъдат извъртани и вадени от контекст. Това не се случва, откакто е във WRC и явно му допада наистина много.

Още в началото миналата година усетих, че хората от медиите, занимаващи се с ралита, се интересуват повече само от спорта, от случващото се в отсечките, а не толкова от това да напишат някаква история с огромно заглавие, която няма нищо общо с истината. Журналистите в F1 понякога пишат далеч повече за неща извън пистата. В ралитата това се случва много, много по-малко, начинът на мислене е различен – коментира световният шампион в Гран при за 2007 г.

Въпреки трудностите му с пресата от F1, слуховете за връщането на Кими в спорта продължават, като дори се твърди, че вече е подписал договор с Уилямс. Според последните писания Сър Франк Уилямс е търсил в Близкия изток необходимите средства, за да привлече финландеца, чиято заплата бе една от най-високите в Гран при.

Райконен обаче имаше тази година неприятности и в световния рали шампионат. Той няма да фигурира в крайните класиране за 2011 г., след като не спази изискването за участие в поне две надпревари извън Европа. Въпреки това финландецът твърди, че се чувства по съвсем различен начин в тези серии – нещата вървят някак по-плавно и нормално за него.

След като веднъж свикнеш, всичко си идва по местата и не се налага непрекъснато да мислиш, че трябва да натискаш още по-здраво. Сега дори не мисля за бележките. Ситуацията е напълно различна в сравнения с миналия сезон – допълни Кими.