Начало Moto News Хопкинс ще бъде резервен пилот на Сузуки

Хопкинс ще бъде резервен пилот на Сузуки

54
0
Джон Хопкинс

Тъй като Сузуки ще участват в MotoGP само с един пилот тази година, тим-мениджърът на отбора – Пол Денинг, взе решение да бъде нает и резервен пилот, който да поеме щафетата в случай, че Алваро Баутиста не може да кара в някой от стартовете този сезон.

Състезателят, избран за тази позиция е Джон Хопкинс – човекът, който бе титуляр в тима цели 5 сезона и успя да завърши четвърти в генералното класиране през 2007-ма, която бе и последната за него в  този тим.

Тази година Хопкинс подписа с отбора на Crescent Suzuki в британския Супербайк шампионат – тим, който също се управлява от Денинг. Така американската звезда ще вземе участие в и в официалния MotoGP тест в Катар от 13-ти до 14-ти март, където ще може да се запознае обстойно с  новия прототип Сузуки GSV-R.

„При положение, че имаме само един пилот, трябва да помислим внимателно за резервен план, ако случайно нещо се обърка.  Очевидно се надяваме да не ни се налага да разчитаме на него, защото залагаме всичко на Алваро и това е нашият приоритет. Ние обаче имаме задължения към Сузуки и към Рицла, както и към всички останали партньори на тима и затова трябва да присъстваме на всички състезания, а за да стане това, на нас ни трябва план.

Джон е на разположение, има опит и е в достатъчно добра форма и достатъчно фокусиран, затова изглежда, че той е точният човек за тази работа„, обясни Денинг, който обаче заяви и че за момента няма планове Хопкинс да стане втори пилот в тима на Сузуки в MotoGP този сезон.