Начало BG мото спорт Трета титла за Ангелов и Мегапорт Рейсинг в рали-спринта

Трета титла за Ангелов и Мегапорт Рейсинг в рали-спринта

737
0

Пилотите на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 Evo спечелиха първия рали-спринт Пампорово. Състезанието бе последен кръг от шампионата. Така двамата си осигуриха нова титла за годината след тази в националния рали шампионат и европейския рали трофей зона Балкани. За Ангелов това е и трета титла в рали-спринта.

Втори на 1:14,6 мин зад шампионите останаха Костадин Щерев и Николай Арабаджиев със Subaru Impreza, а трети на 1:15,8 мин Антон Титов и Динко Георгиев с Skoda Fabia R5.

Състезанието бе с четири отсечки с обща дължина 40,6 км и 105 км преход, а Ангелов и Гаджев спечелиха всяка една от тях. В двете минавания на „Смолянски езера“, позната на феновете от планинско „Смолян“, натрупаха аванс от 36,6 сек пред Щерев и Арабаджиев, след което на „Пампорово“ край Левочево, използвана в годините на рали „Хеброс“, авансът им скочи на над минута.

„Изключително много се радвам, че имахме възможност да караме по нови за мен и шампионата на рали-спринт отсечки. Организацията на състезанието бе чудесна, коментира Мирослав Ангелов. В първите две отсечки асфалтът в началото и края е много хлъзгав, а следващите две тесни и също с хлъзгав асфалт. На последната вече бяхме извадили много фракция. Не карахме на максимална скорост, но поддържахме добро темпо.

С Георги Гаджев вече сме сработени много добре и се вижда от резултатите. Благодаря също на Петър Гьошев за отлично настроената кола, както и на нашите спонсори „Еуратек“. За 2022 г. обмисляме участие на големи състезания в чужбина. Тази година постигнах втора победа в рали „България“, втора титла в европейския рали трофей и трета в рали-спринта. Така че взехме максималното, което можехме да желаем“,

След финала на състезанието се проведе и годишното награждаване на призьорите в дисциплините рали и рали-спринт на Автомобилната федерация на България.