Начало Рали Форд и М-спорт отпразнуваха 200 общи участия във WRC

Форд и М-спорт отпразнуваха 200 общи участия във WRC

33
0
?-?????,????

Форд и М-спорт направиха 200 съвместни участия във WRC, които отбелязаха тържествено преди началото на рали Испания.

Миналата нощ в сервизния парк имаше парти, което бе истинска изненада за шефа на екипа Малкълм Уилсън. Британецът не бе пресметнал предварително, че точно в Каталуния Форд и М-спорт имат общ юбилей и специалната презентация на Карлос Сайнц бе изненада за него.

Именно испанският пилот бе един от участниците в първото рали, което маркира общата програма на Форд и М-спорт в световния шампионат – Монте Карло през 1997 г. с Форд Ескорт WRC.
След тържеството шефът на тима Малкълм Уилсън заяви:

– Нямах идея, че това беше нашето общо рали номер 200. Бе прекрасно да видя Карлос с нас отново и да бъда изненадан от неговата презентация. Той направи презентацията, говорейки за мен, но в действителност това е признателност за цялата компания. Всеки отделен човек в М-спорт, и бившите и настоящите ни служители, играят много важна роля в тези 200 ралита и искам да изкажа цялата си благодарност на всички тях.

Откакто Форд и М-спорт обединиха сили през 1997 г., тимът е спечелил 46 рали надпревари от WRC с Ескорт Косуърт, Ескорт RS Косуърт и Фокус RS. Най-значимите постижения датират от 2006 и 2007 г., когато общите усилия на Маркус Грьонхолм и Мико Хирвонен донесоха конструкторските титли на екипа.