Начало WRC News Няма да има доминираща сила в WRC през 2017 г., смята Мийк

Няма да има доминираща сила в WRC през 2017 г., смята Мийк

52
0
Крис Мийк

Пилотът на Ситроен в WRC Крис Мийк не очаква през 2017 г. да има доминираща сила в шампионата. За последните 4 сезона над всички бяха Фолксваген и Себастиен Ожие, но след оттеглянето на немския тим, изглежда че силите ще са много по-изравнени и първенството по-оспорвано. В битката за челните места се очертава да бъдат тимовете на М-Спорт с автомобил Форд Фиеста, Ситроен, Хюндай и Тойота.

„Това е една напълно нова ера и не мисля, че шампионатът някога е бил толкова отворен. Много трудно е да се види доминираща сила, заяви Мийк. – Мисля, че следващата година ще бъде поне толкова вълнуваща, колкото в миналото, ако не и повече. Имаме нови правила и напускането на Фолксваген доведе до отиването на Ожие в М-Спорт, а на Латвала в Тойота.

И сега всички 4 отбора имат топпилоти. Ожие бе доминиращ фактор за последните 4 години, Латвала е доказан победител и претендент за титлата, Нювил показа сила през изминалия сезон, завършвайки 2-и в шампионата. Хейдън Падън също е готов да печели повече състезания.”

Мийк заяви още, че напускането на Фолксваген не е добро за спорта, но от друга страна може да помогне за това шампионатът да стане по-интересен. „Никога не е добре, когато голям тим си тръгва, но такъв е животът. Това е част от моторния спорт. Решението бе на автомобилния производител.”