Начало Рали Льоб спечели в Мексико

Льоб спечели в Мексико

29
0

След отпадането в Швеция световният шампион Себастиен Льоб определено имаше повече поводи за радост в Мексико. След като пое водачеството в началото на втория ден французинът не го изпусна до края на надпреварата, въпреки че и третия ден бе изпълнен със събития.
Льоб (Ситроен) и Аткинсън (Субару) бяха доста самотни на първите две места и освен да контролират събитията не им се налагаше да рискуват. Така в края на неделния ден пилотът на Ситроен отпразнува своята трета поредна победа в Мексико.
Третата позиция остана за водача от първия ден Яри-Мати Латвала от екипа на Форд. Той определено съжаляваше за загубеното време във втория ден, когато проблеми с турбокомпресора му струваха загуба на доста време. Все пак третото място бе доста добър резултат за младия финландец, който излезе и на трета позиция в генералното класиране.
Неговият съотборник Мико Хирвонен се възползва от проблемите на движещия се дълго време на четвъртата позиция Хенинг Солберг и успя да я измъкне в последните километри преди финала. Въпреки резултата си той продължава да бъде лидер във временното класиране и ще стартира отново от първа позиция на следващото състезание в Аржентина, нещо което определено му донесе само негативи в Мексико.
Съботираният от спукана гума в последните няколко километра на 19-ия етап Хенинг Солберг, стартирал този път за екипа на Мюнчи, не бе съвсем разочарован от резултата си. Зад себе си норвежецът остави Матю Уилсън и Федерико Вилягра, състезаващи се също с Форд, но за частните отбори на Стобарт и Мюнчи.