Начало Рали Все още има по-голям шанс догодина да ме видите в Монте Карло,...

Все още има по-голям шанс догодина да ме видите в Монте Карло, а не вкъщи, сподели Ожие

26
0

Себастиен Ожие все още не е сигурен дали ще кара в световния рали шампионат през 2017 г. Французинът коментира ситуацията, в която се намира, във Виена, където получи трофея за четвъртата си титла. Той иска да кара във WRC, но само като част от интересен за него проект.

„В момента все още не знам дали ще участвам в шампионата през 2017 г. Не мога да го гарантирам в момента, но все още искам да се състезавам. Станах баща и ми е все по-трудно и по-трудно да излизам от вкъщи. Но понастоящем все още имам останала енергия, която да дам на любимия си спорт. Искам да съм част от първенството, но също така искам това да стане с интересен проект. Моята цел е да се представям на ниво и да постигам успехи, като се има предвид какво спечелих през последните четири години. Бих предпочел да направя стъпка назад, отколкото да стана част от проект, който не харесвам или не изпитвам нужната мотивация. Все още има по-голям шанс догодина да ме видите в Монте Карло, а не вкъщи”, заяви пилотът.

Ожие допълни също така, че не може да съобщи нищо в настоящия момент, но визията му какво ще прави по-нататък започва да се изяснява. Той, както и Андреас Микелсен и Яри-Мати Латвала, остана без отбор за 2017 г. след внезапното оттегляне на Фолксваген от WRC. След финалното рали за изминалия сезон в Австралия Себастиен прави тестове с Тойота и М-Спорт.

„Един пилот винаги си търси заводски отбор. В такъв екип има най-големи гаранции за бъдещето. Моят приоритет е да постигна стабилност в работата си, а такава е възможна само със заводски тим”, обясни Ожие.

„Истината е, че имах изумителен отбор и не бе леко да науча, че се изтегля от спорта. Надявам се сравнително скоро – дано да е през следващата седмица – да имам възможност да обявя какво ще е бъдещето ми.