Начало Рали Колите в WRC за следващия сезон са крачка напред, смята Ожие

Колите в WRC за следващия сезон са крачка напред, смята Ожие

46
0

Световният рали шампион Себастиен Ожие заяви, че новите коли в WRC за 2017 г. са стъпка напред за спорта спрямо досегашните. Френският пилот на Фолксваген, който води в генералното класиране през настоящия сезон с две победи след два старта, очаква новите автомобили да позволят на пилотите по-агресивно каране и да подобрят представянето на всички.

„От пилотска гледна точка тези коли са стъпка напред. Едва ли ще има много участници от шампионата, които ще се оплачат от въвеждането на правила, които ще подобрят представянето. Смятам, че всички ще бъдат доволни от факта, че ще имаме повече аеродинамична ефективност от колите, по-агресивен вид, а и това, че те ще бъдат по-леки, също е много важен аспект.”

Ожие добави, че единственото нещо, което би направил по различен начин за следващия сезон, е промяната в двигателите: Ще получим повече мощност във високите обороти, но не и повече въртящ момент, което би ни дало повече сцепление на излизане от завоите и би подобрило шоуто за зрителите. Въпреки това обаче колите ще звучат доста по-агресивно, звукът от двигателите ще е малко по-приятен при високи обороти“.

Ожие говори и за новата кола на Фолксваген и етапа на развитие, до който са достигнали от неговия отбор: „Карах колата веднъж в Швеция, но условията бяха доста хлъзгави с много мокър сняг. Не успях да направя реална разлика между новата кола и тази. Все пак това, което ми бе предоставено, беше тестов автомобил и просто искахме да съберем информация за двигателя. Честно да ви кажа, нямам идея върху какво работи техническият екип, но това Polo, което карах, със сигурност е доста далеч от това, което ще създаде отборът в края на процеса.“