Начало Списание Кими шампион

Кими шампион

73
0

Едва ли можеше да има по-красив и драматичен финал на тазгодишния шампионат във Формула 1 от онова, което наблюдавахме в последните три състезания от сезон 2007 г.
Сякаш Господ си играеше с дъжда и съдбата на тримата големи в него.
В крайна сметка победи този, който заслужаваше. Кими Райконен бе не само толкова бърз, колкото винаги е бил, но бе и най-коректен. Той бе най-силен в най-важния момент.
Финландецът отдавна е доказал, че е достоен да бъде световен шампион във Формула 1, просто се нуждаеше от малко шанс и го получи.
Младият и уникално талантлив Люис Хамилтън не издържа на напрежението накрая. Битката в Макларън в крайна сметка съсипа и британеца, след като вече бе погълнала досегашния шампион Фернандо Алонсо.
Естествено това са централните ни теми и коментари в този брой, както разбира се и един по-строг поглед към представянето на пилотите след тях.
Рон Денис може и да получи поредната плесница (от Кими след финала в Бразилия с изречението, че сега е толкова щастлив във Ферари, колкото никога преди), но поне се постара през последния сезон колата на отбора му да бъде еталон, чийто детайли този път показваме.
Събитията в Азия следваха едно след друго, а срещите ни с топгероите в новините като Хейки Ковалайнен или Алекс Вурц ни дадоха за вас личните им разкази за нещата от живота.
Ако във Формула 1 обаче всичко вече поприключи (изобщо не мисля, че обжалването на Макларън ще смени шампиона), то в ралитата и у нас, и по света всичко ще се решава този месец, така че за нас емоциите продължават и пикът ще бъде подготовката за следващия ни юбилеен брой №100, за който вече готвим вашите подаръци.

Иван Тенчев