Начало Списание Ново начало

Ново начало

41
0

С интензивността на развитието във Формула 1 в наши дни със сигурност от състезанието в Испания в средата на май може да се каже, че всичко ще започне отначало. Колите ще се променят дотолкова в съоръжения като на Макларън, за което ви разказваме в този брой, че на практика всичко ще стартира наново.
Ферари ще трябва да опазят преднината, с която започнаха новия сезон и това ще е поредното гигантско изпитание пред новия екип, който този път е център на нашето вниматие. Дали наистина в Маранело вече работи следващият дрийм тийм ще видим още в идващите състезания.

В изминалия месец тимът изпусна да вземе всичко, което можеше и Макларън отмъкна двойната победа в Малайзия, но на свой ред сгреши в Бахрейн с пълненето и настройването на колите.

Надпреварите, които предстоят със сигурност ще бъдат ново начало и за екипите по-назад в колоната, където обаче ври и кипи – Уилямс, Супер изненадата Агури и Спайкър ще се борят за всеки метър и е любопитно да надникнем с личните срещи на Светлана Симеонова и в техните отбори.

Ново начало на сътрудничеството си поставяме през този месец с големи имена у нас и в чужбина като Ричард Груев и Дитер Ренкен. Южноафриканецът отново възстанови своите специални коментари в нашето списание след серия проблеми в личния си живот и напускане на работата за сайта Аутоспорт.

С негова помощ, както и с великолепните снимки на нашите фотографи и приятели като Любомир Асенов, Артър Тил и Петер Нийгард обаче надникваме наистина не само в настоящото на спорта, но и в неговото минало с онези вълнуващи истории, като тази за провала на тима на легендарния Емерсон Фитипалди.

Ново начало бе поставено и в немския шампонат за туристически автомобили, както и в сериите GP2, които отново ще следим подробно, както разбира се и ралитата у нас и по света.

Ново начало поставиха в кариерите си и две от нашите надежди – Владимир Арабаджиев и Симеон Иванов, които започнаха много силно първите си състезания с формули за новия сезон.

А какво по-хубаво от едно ново и обнадеждаващо начало.

Иван Тенчев