Начало Списание Бъдещето на Ферари – Райконен и Роси

Бъдещето на Ферари – Райконен и Роси

32
0

По време на уикенда в Монца Бърни Еклестън закачил Пино Алиеви от “Гадзета де ло Спорт”, че е готов да се басира с него, че през 2007 г. Кими Райконен ще е пилот в Скудерия Ферари.
Когато подобно нещо се “изплъзне” от устата на Мистър F1, значи нещата са повече от сигурни – Кими Райконен ще замени Михаел Шумахер в Маранело, макар да трябва да изчакаме следващото лято, когато седемкратният световен шампион ще обяви, че си отива.
И колкото и да е интересен шампионатът в момента с битката между Алонсо и Кими и Рено и Макларън, за които този път имаме специално интервю с един от най-големите – Флавио Бриаторе, реших, че провокацията с бъдещето на Ферари е не по-малко интересна. Още повече, че съотборник на Кими с почти същата доза вероятност ще е не просто някой друг пилот, а Валентино Роси, чийто тест с Ферари впечатли абсолютно всички, научили подробности за карането на краля на моторите.
Сривът на Уилямс ги върна очевидно в началото на пътя им и това е друга много любопитна тема от изминалия месец.
Специално внимание този път отделяме и на шампионата DTM и не само защото имахме покана да го усетим по-отблизо, а и защото той организира едно състезание между шампиони като Прост и Менсъл, което ни върна назад в годините към една легенда за създаването на самия DTM и първият контакт на Ален с Аертон Сена.
Развръзката вече предстои и не само във Формула 1, но и в световните ралита, които ще следим с още по-голямо внимание през този месец.

Иван Тенчев