Начало Рали Хюндай подписа с Падън за още 3 сезона

Хюндай подписа с Падън за още 3 сезона

71
0

Екипът на Хюндай в Световния рали шампионат обяви, че е подписал нов 3-годишен договор с Хейдън Падън. Контрактът е за периода 2016-2018 г. Така новозеландецът ще бъде титуляр във всички състезания през следващия сезон заедно с Тиери Ньовил и Дани Сордо.

Падън дебютира във WRC миналата година, като кара в 6 състезания, но показа голям прогрес и през този сезон водеше в рали Сардиния и записа първия си подиума в кариерата в италианското състезание, завършвайки втори след шампиона Ожие с Фолксваген.

Падън показа максимален професионализъм във всички надпревари с тима и доказа, че постоянен и конкурентен рали пилот. Освен това той показа значителен прогрес от едно рали към следващото и през сезона до момента има пет класирания в отделните състезания в топ 5

„Изминалите 2 сезона бяха страхотно пътешествие и израснахме много, заяви Падън. – Тимът ми помогна да се развия и нямам съмнение, че скоро ще печелим. Твърдо вярвам, че Хюндай ще ми предостави най-добрата възможност да постигна целта – да стана шампион. Но личната ми цел е първата победа през 2016 г.”

Шефът на тима Мишел Нандан също бе доволен от преподписването на договора. „Откакто той е при нас се доказа като изключително силно попълнение в отбора“, заяви Нандан. „Той е постоянен, бърз и решителен. Той има потенциал да продължи да се развива. От сега с нетърпение чакам, какво ще покаже той през следващите три години с Хюндай.“