Начало Рали Форд приключи изпитанията за 2010 г. с тест в Швеция

Форд приключи изпитанията за 2010 г. с тест в Швеция

87
0
Кристиан Лориа,форд,Яри-Мати Латвала

Екипът на Форд във WRC приключи тест програмата си за 2010 г. с 5-дневни изпитания в Швеция. Впоследствие техническият директор на тима Кристиан Лориа коментира, че е доволен от свършената работа.

В изпитанията в Швеция на новата Фиеста RS WRC участваха и двамата пилоти на Форд Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала, които покриха общо 1250 състезателни километра. Латвала имаше на разположение първите два дни, а в останалите три зад волана бе Хирвонен. Веднага след края на изпитанията тимът се завърна в базата си в Кумбрия, Великобритания, където кипи усилена подготовка за новия сезон. Сред причините е и фактът, че екипът трябва да се появи с 10 коли (за заводските пилоти и частни екипи) за първия кръг от календара – рали Швеция.

– Не можем да говорим твърде много за колата заради рестрикциите, но успяхме да изминем по 250 км през всеки от дните – обясни техническият директор Кристиан Лориа. – Има няколко неща, които искаме да подобрим, какъвто винаги е случаят. Тестът обаче премина много добре и пилотите са доволни. Когато Латвала тества, трасето не бе много добро, при Хирвонен обаче условията се подобриха.

Лория допълни, че единственият проблем пред екипа в момента е неизвестността къде се намират в подготовката си спрямо съперниците си и това ще се разбере едва в първия старт догодина.

Тестът в Швеция се проведе малко след 4-дневните изпитания на Форд в Португалия. Според програмата на тима следващите тестове ще са в края на януари отново в Швеция.