Начало Рали 22 състезания в класическите дисциплини у нас през 2017 г.

22 състезания в класическите дисциплини у нас през 2017 г.

50
0

22 състезания и съответните им резерви“са предвидени за 4-те класически дисциплини на българския автомобилен спорт догодина. Това бе публикувано след днешното заседание на Управителния съвет на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС), на което освен това са взети и други важни за сезон 2017 г. решения.

Предвижда се ралитата в шампионата да бъдат 5 с 1 резервно, в спринта – 4 с 2 резерви, в планинските изкачвания – 7 с 2 резерви и в пистовите надпревари 6 с 1 резерва. Специално за състезанията на градските трасета управата на федерацията ще разгледа допълнително изискванията за мерките за сигурност и включването им в календара.

В рамките на следващите 6 дни, всеки от членовете на управляващото тяло на федерацията трябва да представи личните си предложения за промяна на наредбата за следващия състезателен сезон, както и предложенията си за промяна на Специалните правилници в отделните дисциплини.

УС на БФАС е влез решението Отчетното общо събрание на клубовете на бъде на 11 февруари 2017 г. в Казанлък, както и подготовката за годишната Гала на автомобилния спорт, за която са предвидени 15 000 лв. Не се посочван датата и мястото, на което призьорите във всички автомобилни дисциплини ще бъдат наградени.