Начало Рали 24 екипажа стартират в рали Твърдица-Елена

24 екипажа стартират в рали Твърдица-Елена

394
0
рали Твърдица
снимка: пресцентър рали Твърдица-Елена

24 екипажа успешно преминаха технически и административен преглед преди старта на 16-ото рали Твърдица-Елена. 4 отпаднаха от предварителния списък на заявените участници. Състезанието е първи кръг от българския национален рали шампионат за 2020 г. До рекордно късното стартиране на сезона се стигна след отмяна на рали „България“ и отлагане на „Твърдица“ вследствие на пандемията от COVID-19.

„Направихме всичко възможно днес да сме тук“, заяви кметът на община Твърдица Атанас Атанасов. „Постарахме се максимално, за да приветстваме всички желаещи за участие въпреки епидемичните условия.“

След промяната датата на състезанието заради противоепидемичните мерки се наложи съкращаване на трасето и отмяна на отсечките в Елена. Не се състояха градският етап в Твърдица, както и официалното откриване.

Същинската част от рали Твърдица-Елена 2020 стартира утре (8 август) от 10:23 ч. със специален етап „Чумерна“. От 11:01 часа е отсечката „Качулка“. Тя е включена за първи път в програмата на състезанието и ще е ключова за развоя му. Важен ще е и етапът „Предела“. Той ще се проведе и под формата на пауърстейдж, в който екипажите с най-добри времена получават допълнителни точки.

Следобед участниците ще преминат за втори път през „Чумерна“, „Качулка“ и „Предела“. Церемонията по награждаването ще е на площад „Свобода“ от 17 часа.