Начало Рали 26 заявки за първото издание на рали-спринт Казанлък

26 заявки за първото издание на рали-спринт Казанлък

63
0

26 екипажа за подали заявки за участие в първото издание на рали-спринт Казанлък у нас. Надпреварата, която ще се състои идния уикенд, е първи кръг от шампионата за сезона и е организирана от екипа на Ефко Рейсинг. Сред участниците ще бъдат рали шампионите на България за миналата година Георги Василев и Стефан Добрев с Мицубиши Лансър Ево 9 и най-добре класиралият се български пилот в рали България Йордан Атанасов (на снимката) със същото Мицубиши, който ще бъде в екипа с Ангел Башкехайов.

По пътя към Бузлуджа феновете ще могат да видят и завърналия се в спорта Костадин Щерев (Субару Импреса), който впечатли публиката на рали България, както и двама 16-годишни пилоти – Виторио Попов (Опел Корса) и Иван Шопов (Ситроен Саксо). Екипажите ще карат отсечката, позната от планинското състезание Шипка, но вече във вариант 10.2 км, като програмата включва три изкачвания към върха.

Трасето e с 26 леви и 26 десни завоя, като тук не се броят шиканите и специалната зона на 3 километра след старта, където по думите на организатора пилотите ще могат да покажат на феновете уменията си за зрелищно преминаване. Около трасето на рали-спринт Казанлък има 25 зони за паркиране и 35 зони за публика, а организаторите от Ефко Рейсинг очакват хиляди фенове.

Със старта на рали-спринт Казанлък, екипът на Ефко Рейсинг вкарва нов спонсор в българския автомобилен спорт – розоварна „Пъстрово”, а състезанието е под патронажа на кмета на Казанлък Галина Стоянова.