Начало Рали 31 екипажа на рали Стари Столици, Пламен Стайков няма да участва

31 екипажа на рали Стари Столици, Пламен Стайков няма да участва

46
0

31 екипажа са подали заявка за участие в тазгодишното издание на рали Стари Столици, последен кръг от националния шампионат. Сред тях обаче няма да е Пламен Стайков (на първата снимка)  и неговият навигатор Давид Кварацхелия с Мицубиши Лансър Ево 9, които вече си осигуриха титлата след успеха в предишния кръг в Сърбия.

„Доволни и щастливи сме, че сме шампиони, защото бяха тежки и трудни състезания, заяви Каварцхелия. – Няма да участваме на рали „Стари столици“, а за рали в Австрия на 18 ноември още сме под въпрос. Всичко зависи от това дали ще получим до 18 октомври необходимите части за колата за каране на макадам.”

За ралито в Шумен обаче се завръщат шампионите за 2015 г. Георги Василев/Стефан Добрев (на втората снимка) с Мицубиши Лансър Ево 9, както и Игнат Исаев с навигатор Теодоси Димитров със Ситроен DS3. 

В едномарковия шампионат на Хюндай Рейсинг Трофи ще карат цели 5-има пилоти, като новите екипажи са Мартин Коев/Калоян Атанасов и Станимир Стоянов/Атанас Николов. Състезанието в Шумен започва тази събота от 13:33 часа с отсечката Валерий Великов. Общо ще бъдат карани 9 етапа в 2 дена.

Пълният стартов списък за състезанието вижте на графиката вдясно: