Начало BG спорт 31 заявки за планинско Раховец Лясковец

31 заявки за планинско Раховец Лясковец

1534
0

31 пилоти са подали заявки за участие в планинско Раховец Лясковец, 4-и кръг от Националния шампионат.

На линия е победителят от последните 2 кръга и лидер в шампионата Пламен Камбуров от екипа на Вромос Рейсинг. Този път обаче той се е заявил за участие с Мицубиши Лансър Ево 9, с което караше на писта миналия сезон. През сезона до сега Пламен използваше Шкода Фабия R5.

Основен конкурент за победата в този кръг се очаква да му бъде Мирослав Ангелов от Мегапорт с Шкода Фабия R5. Ангелов е шампион на рали и рали-спринт у нас за миналата година и основен фаворит за титлите в тези шампионати и през тази година.

Състезанието пропуска Илия Царски. Само преди седмица неговият дългогодишен механик Димитър Димитров, или както бе известен в автомобилния спорт – Митко Бомбата, почина на 52 г. Освен него няма да участват и още няколко от водещите ни пилоти – Любен Каменов, Стефан Стоев, Васко Въжаров и шампионът Юлиян Телийски.

Техническият преглед на планинско Раховец Лясковец е в събота (13 юли) от 9 до 12 часа. От 14 часа започват 3-те тренировъчни манша. В неделя загряващата сесия е от 10 часа. В 10:50 следва церемонията по откриване на състезанието. Самата надпревара стартира от 11:00 часа, като ще има 3 състезателни манша. Трасето е с дължина 3350 м. и с денивелация от 6.3%.

Пълен списък със заявките: