Начало Рали 33 заявки за рали България

33 заявки за рали България

338
0

33 са заявките на екипажи за участие в 43-ото издание на рали България. Най-голямото родно автомобилно състезание ще се проведе този уикенд – от 8 до 10 юни – и е втори кръг от националния, както и четвърти от европейския шампионати. По трасето настъпиха някои промени в последния момент, като те бяха обяснени от директора на надпреварата Камен Михайлов.

Те бяха провокирани от два фактора. На първо място искахме да гарантирам сигурността на зрителите, а на второ – да им осигурим възможност спокойно да стигат до отсечките и да наблюдават колкото се може по-голяма част от състезанието. Ето защо премахнахме отсечките, които минават директно през Боровец. Ясно е защо отпада и Белмекен, миналия месец там все още имаше сняг – заяви Михайлов.

Очакванията на пилотите Димитър Илиев и Петър Гьошев са за битка, но основно между български екипажи.

Конкуренцията ще е много силна, особено от българска страна – каза Илиев. – Само Лука Бети може да се намеси в борбата за място в челото. Така че битката ще е между съперници, които се познават добре и разликите ще са малки.

На същото мнение е и Гьошев, който спомена и чеха Антонин Тлустак.

Ако нямаме технически проблеми и не се получат изненади с избора на гуми, рали България ще е страхотна битка – допълни той.

Сред останалите екипажи впечатление правят родните звезди Крум Дончев, Тодор Славов, Екатерина Стратиева, както и Олексий Тамразов (от IRC), Абдулазис Алкувари (който взе точка на Акрополис от световния рали шампионат с Мини) и т.н. Пълният списък може да видите тук.

Официалното откриване на ралито е в петък, 8 юни от 18:15 часа на Боровец пред хотел Рила. Веднага след това е първата скоростна отсечка. Сервизният парк пък ще е в Самоков. Карти на етапите и определените зони за зрители може да изтеглите от тук.

В събота ще има 8 отсечки – по две преминавания на Бели Искър, Боровец – Радуил, Мухово и Славовица. 6 са изпитанията за скорост в неделя – пак по две преминавания на Траянови врата и Любница плюс Радуил – Боровец и Боровец – Бели Искър. Тук може да намерите часовия график на етапите, този за затварянето им и т.н.