Начало Рали 38 заявки за рали Сърбия

38 заявки за рали Сърбия

139
0

38 екипажа за подали заявки за участие в рали Сърбия, което ще се проведе от 22 до 24 септември. Надпреварата тази година чества 50-годишен юбилей, но няма да бъде кръг от българския шампионат. Въпреки това не малко наши пилоти ще вземат участие в ралито, което ще е кръг от Европейския Рали Трофей.

Първи в списъка със заявките е победителят от рали Сливен Пламен Стайков с навигатор Давид Кварацхелия с Мицубиши Лансър Ево 9, който тази година се състезава с грузински лиценз. През миналата година екипажът спечели сръбското рали, а през тази ще има нов спонсор – Нишко Пиво.

Друг наш пилот с Мицубиши Ево 9 в Сърбия ще бъде Георги Василев с навигатор Стефан Добрев. Участие ще вземе и Игнат Исаев със Ситроен DS3 R3T Maxi, който за сега не е посочил своят навигатор. За победата в RC4 ще се борят със сръбските ни съседи Григор Григоров/Даниел Миленков с Пежо 208 R2.

Иво Дечков/Йордан Дечков със Сеат Ибиза са другият български екипаж подал своята заявка за участие в RC4, докато Щилян Тенчев/Байчо Ненов ще се борят с колегите си в RC4, а Христо Геров/Димитър Трифонов ще покажат на какво са способни в RC5 с миналогодишната версия на Хюндай i20. Последният заявен за сръбското рали български екипаж е този на Николай Кортелов/Наско Цонев в клас RC5.

Фаворити за победата са Ягиз Авджъ/Бахадир Гюченмез с Пежо 208 R5, които не участваха в Сливен, но сега ще се появят в Ужице. Орхан Авджиоглу/Бурчин Коркмаз с Форд Фиеста R5 също са подали своята заявка за участие. Екипажът на “TOKSPORT WRT” завърши на второ място в Сливен. 

СПИСЪК СЪС ЗАЯВКИТЕ ЗА РАЛИ СЪРБИЯ