Начало Рали 39 заявки за рали Сливен часове преди крайния срок

39 заявки за рали Сливен часове преди крайния срок

121
0

Часове преди крайния срок за подаване на заявки за участие в 37-то рали Сливен – до края на днешния ден, техният брой е 39. В този брой влизат 3 автомобила от R5, 6 коли Мицубиши Лансър Ево, 6 автомобила R2. Екипажи от четири националности са заявили желание да стартират в Сливен.

Последният екипаж до момента, който е изпратил своята заявка за участие е Пламен Вълев/Димитър Димитров. Те ще разчитат на автомобил Хонда Сивик Type R в клас RC3.

През миналия сезон пилота в този екипаж бе Димитър Димитров, който успя да финишира на 13-та позиция в общото класиране на рали „Сливен“ и на четвърто място в клас RC4.

По-рано днес заявка подаде и популярната наша състезателка Екатерина Стратиева. Катя, която през тази година разчита на нов навигатор – Георги Аврамов, ще участва преди това в силното рали Барум. Чешкото състезание е кръг от Европейския рали шампионат.

Стратиева и Аврамов завършиха успешно първото си участие за тази година – Бараня в Унгария. Те се класираха на 3-о място в клас RC4, а в общото класиране останаха на 26-та позиция.

За последен път Стратиева стартира в рали Сливен през 2012, когато състезанието бе кръг от Intercontinental Rally Challenge. Тогава тя завърши на 11-то място в генералното класиране и на 2-о в клас 6.