Начало Рали 4 екипажа на Hyundai Racing Trophy ще участват в 48-ото рали България

4 екипажа на Hyundai Racing Trophy ще участват в 48-ото рали България

242
0

Този уикенд, 19-21 май, стартира вторият кръг от Hyundai Racing Trophy на рали „България“ край Варна. 48-ото издание на състезанието отново ще се проведе в околностите на морския град и обещава истинско спортно зрелище за феновете на рали дисциплината. И четирите екипажа на едномарковия шампионат ще застанат на стартовата линия със своите Hyundai i20 Coupe R. Това са Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Мартин Коев/Димо Бозуков, Денис Станчовски/Младен Карчев и Виктория Гъркова /Велислава Павлова.

С подобрените си автомобили и благодарение на сериозните тренировки съвместно с треньорите от Motorsport Academy, екипажите ще докажат наученото досега и ще се съревновават помежду си за първото място в едномарковата надпревара. Тандемите са със сериозни заявки за победа и имат амбицията за добри места в генералното класиране в клас RC5.

Младите екипажи от Hyundai Racing Trophy ще имат възможността да премерят сили и с много чуждестранни участници, като има турски тандем в техния клас. След проведените тренировъчни лагери от последното състезание до сега, пилотите от спортната платформа са още по-уверени в уменията си и обещават да се борят до последния километър за първото място.

“Еволюцията на Hyundai i20 Coupe R тази година е естествената стъпка в развитието на автомобила на шампионата, като резултатите са налице още от рали „Брашов“. Състезателните коли са с още по-добър баланс от миналата година, по-бързи са и са по-атрактивни за феновете. Оборудвани са с гуми Hankook Competition и са хомологирани според регулациите на FIA“, коментира Стефан Митов – Национален директор „Продажби“ на Индустриал Комерс.

„Радваме се, че ще вземем участие на това известно състезание за трета поредна година и очакваме едно добро представяне на екипажите ни във Варна“, добави още той. Рали „България“ се състои от 12 етапа с обща дължина от 151 километра. Церемониалният старт ще бъде даден в петък, 19 май на площад „Св. Св. Кирил и Методий“ пред Катедралата във Варна от 20:30ч.