Начало Рали Деветнадесет екипажа заявиха участие в 40-то рали Хеброс

Деветнадесет екипажа заявиха участие в 40-то рали Хеброс

232
0
2011,Димитър Илиев,рали България

Деветнадесет екипажа са заявили участие в 40 -тото юбилейно рали Хеброс, като това е рекорд за националния шампионат тази година. Сред тях са основните претенденти за титлата – лидерът в класирането и миналогодишен победител в Хеброс 2010 Димитър Илиев и Янаки Янакиев (Виваком рали тим) с Skoda Fabia S2000, шампионите за миналата година Крум Дончев и Петър Йорданов (Глобул рали тим) с Peugeot 207 S2000, както и победителите в класирането за българския шампионат в рали България Петър Гьошев и Димитър Спасов (Престиж рали тим) с Peugeot 207 S2000. Това е първи старт на Пепи като млад баща. Синът му Калоян се роди само преди няколко дни по време на планинското в Узана. В стартовия списък са и семейство Ясен и Даниел Попови – баща и син (М-тел рали тим) с Mitsubishi Lancer Evo 9, които се включиха малко по-късно в шампионата.

Тъй като стана дума за семейност, то има още една двойка Попови – Марио и Христо (Доктор спийд) с Opel Corsa. Тук обаче пилот е синът, а бащата – навигатор. Баща и дъщеря са Стоян и Саня Апостолови (Елена тийм) със Subaru Impreza. Има и дамски екипаж – Диана Стоянова и Моника Стоянова (Диамо) със Citroen Saxo.

В петък, 29 юли от 10.20 до 12.40 е техническия преглед на автомобилите на участниците в Хисаря. От 13.30 ч. в читалище Иван Вазов