Начало Рали 5 Мини Джон Купър Уъркс WRC на старт в рали Швеция

5 Мини Джон Купър Уъркс WRC на старт в рали Швеция

38
0
Дани Сордо

Три отбора с общо пет автомобила Мини Джон Купър Уъркс ще застанат утре на старт в рали Швеция, втори кръг от световния рали шампионат. Пилотите на марката ще се борят със скандинавците по снежните отсечки.

Заводската подкрепа вече ще е повече към Арминдо Аруйо и Пауло Нобре (Мини Португалия). Двамата записаха успешен старт на сезона в Монте Карло, а са убедени, че вече се чувстват чудесно и върху ледената повърхност, на която са скоростните етапи от предстоящата надпревара.

Дани Сордо остава с Продрайв и ще опита да продължи страхотното представяне от първия кръг. Испанецът стана втори в първото състезание – трети подиум за Мини във WRC.

От две години не съм карал на лед и ще е истинско предизвикателство да поддържам темпото на съперниците от Северна Европа. Ще направя всичко възможно, за да финиширам колкото се може по-напред – заяви той.

Шведът Патрик Сандел също ще се състезава с Джон Купър Уъркс. За него подкрепата на местните фенове ще е огромна, а и увереността му от познаването на маршрута е допълнителен коз.

Карането по познати пътища ме прави наистина сигурен – коментира Патрик, който бе 11-ти в родината си през 2011 г.

Неговият сънародник Ричард Горансон (17-ти миналия сезон в ралито) е другата надежда на шведите в надпреварата. Той е част от Рали Тийм Швеция.