Начало Автомобили 5-звезден рейтинг за безопасност за Volvo S60 и V60

5-звезден рейтинг за безопасност за Volvo S60 и V60

203
0

Най-новите Volvo модели – спортният премиум седан S60 и луксозното комби V60, получиха максимален 5-звезден рейтинг за безопасност на тестовете, проведени от независимата международна организация Euro NCAP. Тези резултати продължават стабилната традиция на Volvo Cars да пуска по пътищата едни от най-безопасните автомобили в света. От компактния хетчбек V40 до големия SUV XC90, всички нови модели на компанията, които в момента са в продажба, са оборудвани с технологии за безопасност с 5-звезден рейтинг.

Тестовете на Euro NCAP през 2018 г. са обновени с най-тежките изпитания в историята на организацията, с още по-високи изисквания към системите за сигурност, включително към системата за разпознаване на велосипедисти с автоматично спиране и асистент за поддържане на лентата. V60 и S60 са сред най-сигурните автомобили, тествани по новите правила на организацията.

„Този резултат доказва, че Volvo Cars продължава да бъде лидер по безопасност в индустрията, усъвършенствайки непрекъснато новите технологии, заяви Малин Екхолм, ръководител на Центъра по безопасност на Volvo Cars. –  Без значение кой нов модел на Volvo сте избрали, може да сте сигурни, че Вие, заедно с тези, които обичате, пътувате в един от най-безопасните автомобили на пазара.“

S60 и V60 споделят платформата на Volvo Scalable Product Architecture (SPA), както и технологиите за безопасност, познати от новото ХС60 и от топ моделите от серията 90 на марката. Пакетът на Volvo Cars за активна безопасност – City Safety, с технология за автоматично спиране при опасност, е част от стандартното оборудване на всички нови Volvo модели.

За първи път в света, при S60 и V60 City Safety включва и автоматично прилагане на спирачките за смекчаване на удари с насрещно движещи се превозни средства. City Safety все още е единствената система за безопасност на пазара, която разпознава пешеходци, велосипедисти и едри животни.

Новото V60 беше представено по-рано тази година в неговата естествена среда – на алеята пред типична семейна къща в Стокхолм, подчертавайки стабилните традиции на компанията в производството на семейни комби автомобили, но и обръщайки внимание на различните нужди на модерното семейно ежедневие.