Начало Рали 89 екипажа са се записали вече за участие в рали Монте Карло

89 екипажа са се записали вече за участие в рали Монте Карло

96
0
207,Бриан Буфие,Пежо

Рали Монте Карло продължава да се радва на особено голяма обич и през 2012 г., когато надпреварата ще се завърне в календара на Световния рали шампионат. Провежданото от Автомобилния клуб на Монако състезание публикува днес списъка с участниците, които ще стартират през следващата година в първото рали за сезона. Общо 89 екипажа са се регистрирали, като от тях 15 отбора, в чиито редици ще има кола от WRC.

Както бе съобщено малко преди Коледа Пиер Кампаня ще заеме място в MINI John Cooper Works WRC с номер 52. Крис Мийк, който всъщност е основен пилот на MINI пък ще трябва да наблюдава надпреварата отблизо. Във второто MINI John Cooper Works WRC ще се състезава Дани Сордо, а третата кола е поверена на Пауло Нобро.

Новото попълнение във Форд, Петер Солберг, ще дебютира с Fiesta RS WRC с навигатор Крис Патерсън, а втората заводска кола на отбора ще се управлява от Яри-Мати Латвала. Освен тях двамата със същите коли ще се състезават и Матю Уилсън, Хенинг Солберг, Мартин Прокоп, Франсоа Делкур и Евгени Новиков.

Петер ван Меркстейн и Тиери Нювил ще участват с частни Citroen DS3 WRC. Бившият пилот на френския екип и бивш съотборник на Себастиен Льоб, Себастиен Ожие, който в бъдеще ще се състезава за Фолксваген, ще стартира с Шкода Fabia S2000, а Кевин Абринг ще кара втората подготвена от VW Шкода. Миналогодишният победител, Бриан Буфие отново ще се появи в рали Монте Карло с Peugeot 207 S2000.