Начало Други 90 000 атлетa се записаха за участие в Wings for Life World...

90 000 атлетa се записаха за участие в Wings for Life World Run

95
0

90 000 атлетa се записаха да участват в надпреварата Wings for Life World Run на 3 май (неделя), за да се състезават в подкрепа на хората с увреждания на гръбначния мозък. До датата на събитието броят ще продължи да расте, тъй като регистрацията продължава.

Броя регистрирали се за благотворителното бягане са впечатляващи, но цяла плеяда звезди илюстрира най-добре нивото на тази наистина невероятна мисия.

– 60% от регистрираните са мъже, 40% жени

– 92-годишната Шота Самушия от Грузия е най-възрастната атлетка на трасето, а няколко 16-годишни младежи (минималната допустима възраст по закон в някои държави) ще се опитат да избегнат „колите-ловци“, или така наречената подвижна финиш линия като най-младите участници.

– Тийм NAPR, също от Грузия, тържествено е обещал да изтича 4480 км, разпределени сред 501 индивидуални членове на отбора.

– Състезанието ще се проведе в различни 12 часови зони, от Калифорния до Япония.

– Очаква се температурите да варират от 40 градуса пареща жега в Индия и Дубай до хладните 10 градуса по целзий в Русия, Чили и Норвегия.

– Осем тона оборудване за синхронизиращо оборудване ще бъде използвано на глобалните локации.

– Енергията, която ще произведат атлетите, тичащи по световните писти, пътища и пътеки е равна на енергията, която изразходва едно семейство за две и половина години

Надпреварата ще може да се наблюдава в реално време на www.wingsforlifeworldrun.com. Радио шоу на живо пък ще следи екшъна в 35-те места по света и ще може да се слуша онлайн на www.wingsforlifeworldrunradio.com.