Начало Рали Авансът на Елфин Еванс намален до 11,5 сек

Авансът на Елфин Еванс намален до 11,5 сек

45
0
Себастиен Ожие

Елфин Еванс и Даниел Барит продължават да водят в рали Аржентина, но авансът им в класирането бе намален до само 11,5 секунди. Съботата започна добре за британския екипаж с най-добро време в първата отсечка за деня (SS11). Денят обаче не продължи в този дух – две спукани гуми костваха време на Елфин, но все пак предимството му бе сериозно (44,1 сек при обедния сервиз). Следобед разликата бе стопена с над половин минута, като на екипажа не помогнаха завъртане и нестабилността на задната част.

„Не бе най-добрият ден за нас. Няколко мои малки грешки плюс няколко проблема с колата ни отнеха голяма част от аванса, но все още има за какво да се борим”, заяви Еванс. „Предстоят ни още 50 трудни километра, в които всичко може да се случи. Ако Тиери иска победата, ще го накараме да се бори за нея!”

Тиери Нювил и Никола Гилсул започнаха деня на трета позиция с минута дефицит спрямо екипажа на М-Спорт. Те бяха улеснени от техническите проблеми на Мадс Остберг, който удари камък, счупи окачване и отпадна.

„Не можехме да искаме повече”, обобщи Тиери. „Денят ни не започна особено добре – излетях в първата отсечка, спуках гума. Нещата постепенно се подобриха и започнахме да настигаме Мадс. Накрая натиснахме малко повече, за да намалим разликата спрямо Елфин, което и успяхме да сторим.”

Трета позиция след втория ден на надпреварата заемат От Танак и Мартин Ярвеоя. Естонците не се чувстваха особено уверени през първата половина на деня и се завъртяха неколкократно. По време на обедния сервиз промениха някои настройки и излязоха трети.

„Планът за първия ден по принцип беше да се пазим. Може би бяхме твърде предпазливи на места, но съботните отсечки бяха значително по-ненатоварващи за колата. Мисля, че управлението ни бе добро. Направихме доста големи промени по време на сервиза, но неделята ще е сложна. Трябва да останем концентрирани”, заяви Танак.