Начало Рали Аткинсън готов да кара в различен от WRC шампионат

Аткинсън готов да кара в различен от WRC шампионат

32
0
Крис Аткинсън

Крис Аткинсън признава, че може би е достигнал решителен момент в кариерата си, в който ще се реши дали ще продължи да кара във WRC.

Завръщането му зад волана на Хюндай i20 WRC в Австралия не премина особено добре и това го накара да се замисли за бъдещето. Крис дори е готов да кара в друг шампионат, ако се наложи.

34-годишният австралиец финишира десети в домашната си надпревара, която бе едва второ рали за него тази година след старта в Мексико. За последните три сезона Крис има едва десет състезания и изобщо не е в състояние да изгради ритъм.

– Знаех, че ще е трудно, като изляза на трасе за първи път след шест месеца, затова се опитах да се радвам на надпреварата. Постарах се да се забавлявам, но ситуацията никак не е лека, когато караш от време на време. Ако си без пълна програма или нямаш поне 8-10 старта, е сложно да си намериш ритъма. През уикенда в Австралия в нито един момент не се почувствах напълно комфортно, не намерих нужното темпо. Това се отрази и на времената. Не че просто карахме по трасето, но в края не можехме да кажем, че сме извлекли максимума. Знаейки как съм се справял в миналото, че мога да печеля отсечки и че мога да имам достатъчно скорост… Но просто не намерих ритъма – призна Аткинсън пред wrc.com.

Крис няма повече планирани надпревари с Хюндай за настоящия сезон, както и планове за 2015 г.:

– Искам това, което прави, да ми доставя удоволствие. Не желая да участвам единствено за попълване на бройката. Ако ситуацията ме отведе някъде другаде, в друг шампионат, то нека е така.