Начало Рали Ал-Атия се върна начело в рали Дакар

Ал-Атия се върна начело в рали Дакар

47
0

Насър ал-Атия (Мини) се върна начело в рали Дакар, след като бе наказан в началото заради превишена скорост. Катарецът поведе след първия етап, но санкция от две минути го прати седми преди втория. Във втория ден на състезанието той не допусна грешка и отново е лидер.

– Спечелихме отсечката. Това бе най-важното нещо днес. Това е ключът за този Дакар. Сега можем да сме по-спокойни. Разучавахме маршрута до посред нощите и едва не заспах в колата! Трябва да работим ден за ден. Не мисля за победа, но днес се постарахме да си свършим работата както трябва. Предстои ни дълъг, дълъг път – коментира Ал-Атия.

Втори в подреждането – на 8:30 мин – е Жиниел де Вилер, а трети, на 10:04 – Тед Бринке (и двата екипажа са с Тойота). От тима на Пежо най-добре продължава да се движи Карлос Сайнц – осми. Стефан Петерханзел е с над час изоставане, на 18-та позиция.

При мотоциклетите след втория ден има нов лидер – Хоан Бареда Борт с Хонда. Зад него е съотборникът му Пауло Гонкалвеш.

– Много съм щастлив. Денят бе изумителен. Беше трудна отсечка, особено в последната част – имаше много камиони, неравности и чисто физически бе сериозно натоварване. Но днес бе един от онези дни, в които е важно да финишираш и ние го постигнахме, така че сме доволни. На места карах сам, но най-важното бе да останеш спокоен през първите няколко километра и в крайна сметка се справихме. Смятам, че сме с добър шанс да спечелим, но битката е сериозна. Затова трябва да продължаваме с такова представяне, да печелим минути и секунди – каза Бареда-Борт.

Ханс Стейси/Серж Брюинкенс/Бернард дер Киндерен с Ивеко продължават да са начело в категорията на камионите. Зад тях вървят Николаев/Яковлев/Ахмадеев (Камаз) – на 20 сек, Коломи/Килиан/Килиан (Татра) – на 1:01 мин и т.н.

Рафал Соник поведе при АТВ-тата с почти две минути и половина аванс пред Игнасио Касале.