Начало Рали Ал-Атия приключи първата част от Дакар с аванс от 8:27 мин

Ал-Атия приключи първата част от Дакар с аванс от 8:27 мин

67
0

Насър ал-Атия приключи първата част на рали Дакар (12 януари и почивен ден за автомобилите и камионите, а мотоциклетите и АТВ-тата почиваха вчера) с 8:27 мин аванс пред Жиниел де Вилер. Трети е Язид ал Раджи (на 18:40 мин), който спечели осмия етап от състезанието.

Ал Раджи изпревари Орландо Теранова и Ал-Атия. Това бе първи етапен успех за него в ралито. Саудитският пилот подходи внимателно към първия си Дакар, като целта му бе да финишира в топ 10. Ал Раджи не очакваше да е толкова близо до челото, но върви много уверено.

Ал-Атия пък ще има шанс да си почине, след като вчера се чувстваше особено зле.

– Дистанцията не бе толкова трудна, проблемът бе надморската височина – коментира той по-рано. – Наложи се да спирам три пъти, за да повръщам и главата ме болеше ужасно всеки път, когато преминавахме през неравност. Загубих малко време, но не кой знае колко. Не се налага да натискаме до лимита. Колата е в добро състояние, така че трябва само да внимаваме.

При камионите Едуард Николаев спечели отсечката, но в генералното класиране води Айрат Мардеев. Това бе пети етапен успех за него и го изведе трети – зад Мардеев и Андрей Каргинов.