Начало Рали Абринг изключително доволен от представянето си в рали Монте Карло

Абринг изключително доволен от представянето си в рали Монте Карло

33
0
Кевинт Абринг,Лара Ванест

Победителят в Супер 2000 в рали Монте Карло Кевин Абринг бе особено щастлив след финала на надпреварата, тъй като не очакваше да постигне такъв успех в първия старт за годината. Той заяви, че усещането било неописуемо, особено като се има предвид, че дебютира в асфалтовата надпревара. Холандецът се нареди 12-ти в общото класиране и този резултат също бе определен като силен от Фолксваген Моторспорт.

Доволен съм, чувството бе просто неописуемо. Двамата с Лара (Ванест – навигаторката му – б.р.) сме изключително горди – сподели пилотът, който навърши 23 години в третия ден от ралито. – Подобрявахме скоростта и темпото си от отсечка на отсечка, като прилагахме инструкциите на отбора. От цялото си сърце благодаря на Фолксваген за подкрепата, работехме перфектно заедно.

Абринг получи шанса да се състезава от автомобилния концерн като част от младежката им програма за развитие. Основен пилот в тима е Себастиен Ожие, но той отпадна по време на ралито. Всички състезатели карат Шкода Фабия S2000, като французинът е в основата на работата по Поло R WRC, с което екипът ще участва в световния шампионат догодина.

Комплименти за пилотите и целия ни отбор – победата е страхотна – заяви и моторспорт шефът на Фолксваген Крис Нисен. – Кевин направи фантастично представяне, гордеем се с него и Лара. Той демонстрира по впечатляващ начин колко голям талант е и защо сме избрали него във Фолксваген Джуниър.

Пилотът обаче не е регистриран като участник в категорията и пълният брой точки отидоха при ирландеца Крейг Брийн. Той бе на две позиции зад Абринг – 14-ти.