Начало Дакар Abu Dhabi Desert Challenge 2024: Кинтеро с най-добро време в третия специален...

Abu Dhabi Desert Challenge 2024: Кинтеро с най-добро време в третия специален етап

15
0
Сет Кинтеро
Сет Кинтеро, снимка A.S.O/DPPI/B.Roux

Сет Кинтеро спечели третия етап от Abu Dhabi Desert Challenge 2024. Пилотът на Тойота записа време за 3 часа, 28 мин. и 45 сек. и поведе във временното класиране. Втори на минута и 37 сек. от времето на Кинтеро се класира Язид Ал-Раджи от Overdrive Тойота, следван от съотборника си Герлен Шишери.

Abu Dhabi Desert Challenge е кръг №2 от сезон 2024 в световния рали рейд шампионат на ФИА и ФИМ (W2RC). Състезанието се състои от 5 специални етапа с обща дължина от над 1000 км

Днес се проведе третия специален етап от прочутата пустинна надпревара. Той беше с дължина от 252 км около Мезра. Отсечката обещаваше да бъде много драматична заради голямото количество дюни и различни други опасности по трасето.

Днешният етап беше изпълнен с драми за голяма част от водещите пилоти в категорията на автомобилите. В първите километри в челото бяха Шишери, Ал-Атия и Мораеш. Катарецът спря малко след началото на километър 59 заради неизвестен проблем. В крайна сметка Ал-Атия загуби повече от 20 минути преди да се върне обратно на трасето. Така водачеството пое Мораеш, следван от Кинтеро и Ал-Раджи.

Кинтеро поведе в класирането с напредване на третия етап от тазгодишното издание на Abu Dhabi Desert Challenge. Американецът се възползва от проблемите на своите съперници. В крайна сметка Кинтеро беше най-бърз в етап №3 от пустинната надпревара. Втори и трети завършиха Ал-Раджи и Шишери. Междувременно Лукаш Мораеш отпадна от надпреварата. Пилотът на Тойота беше принуден да спре броени метри преди финала заради пожар в неговия автомобил.

Следващите три места бяха заети от пилотите от подкатегорията Кристина Гутиерес (BBG), Роки Бацюшка и Остин Джоунс (Can-Am Factory Team). Шестото място остана за Насер Ал-Атия (Nasser Racing). Топ 10 в категорията на автомобилите допълниха Маркус Баумгарт (X Rally Team), Денис Кротов (Overdrive Тойота) и Николас Кавилиасо (Taurus). Извън челната десетка останаха пилотите на Overdrive Тойота Хуан Крус Якопини и Герлен Шишери.

Кинтеро поведе в общото класиране на Abu Dhabi Desert Challenge благодарение на днешния си успех. Втори на малко повече от минута е Ал-Атия. В топ 5 влизат още Ал-Раджи, Шишери и Джоунс.

При моторите първото място в етап №3 от Abu Dhabi Desert Challenge 2024 беше заето от Рос Бранч с Hero. Втори и трети бяха частните пилоти на КТМ Конрад Дабровски и Жанлуп Лепан. В топ 5 влязоха още Аарон Маре (Hero) и Ян Брабек (КТМ). В общото класиране Маре води пред Дабровски и Лепан.