Начало Рали Адам Малиш напира за участие в рали Дакар

Адам Малиш напира за участие в рали Дакар

35
0
Адам Малиш

Адам Малиш е значително по-известен от Роберт Кубица, поне в родната си Полша. Четирикратният олимпийски шампион в ски скока приключи своята кариера през тази година след 19 години на шанцата и веднага се ориентира към нови предизвикателства.

Новата кариера, която той преследва ще бъде в моторните спортове. Полският отбор RMF-Caroline в рали Дакар съобщи наскоро за нов таен пилот, който според полският вестник Факт се казва Адам Малиш. Така той може да стане поредният ски професионалист потърси кариера в автомобилните състезания. Преди него щастието си там опитаха Люк Алфан, Герлен Шишери, Свен Ханавалд и Яне Ахонен.

Все още обаче няма нищо сигурно. Преди Малиш да стартира с близкия до сериен Porsche Cayenne T2 в Буенос Айрес през януари 2012 г. има още доста пречки. Първо той трябва да получи разрешително да се състезава и после трябва да се състезава в администрирана от ФИА надпревара на световно ниво.

Малиш е съвсем начинаещ в автомобилните спортове, но винаги е имал сериозен интерес към тях. За малко двамата с Роберт Кубица не записаха съвместно участие в рали състезания. За съжаление малко след появяването на идеята Кубица катастрофира. Това обаче изглежда не отказва по никакъв начин Малиш от неговите планове. Трудно е да се каже, дали в оставащите две седмици до началото на рали Дакар, той ще успее да извади необходимите разрешителни.