Начало Рали Адамо: Опитът на Брийн ще ни е от полза в битката във...

Адамо: Опитът на Брийн ще ни е от полза в битката във Финландия

107
0
Андреа Адамо
Андреа Адамо; снимка: Хюндай Моторспорт

Хюндай Моторспорт и останалите отбори в световния рали шампионат (WRC) за 2019 г. подновяват тази седмица битката помежду си. Целта на тима на Андреа Адамо е да защити лидерството си в класирането при екипите. На тима му предстои една от класиките в календара – рали Финландия. То ще е петата поредна надпревара на чакъл, прочута със скоковете си, слепите изкачвания и невероятната скорост. Във Финландия за Хюндай ще карат Тиери Нювил/Никола Гилсул, Андреас Микелсен/Андерс Ягер и Крейг Брийн/Пол Нейгл. И трите екипажа имаха възможност да направят тест по финландските отсечки преди надпреварата. Микелсен и Брийн участваха и в рали Естония.

„И по време на лятната пауза продължихме с подготовката си предизвикателствата, които ни очакват през втората половина от сезона”, коментира Адамо

„Финландия е изключително сериозен тест. Имаме малка промяна сред екипажите. Опитът на Крейг и Пол ще ни е от полза в битката. Трудихме се и по колите си, за да са максимално добре подготвени за високоскоростните отсечки на чакъл.”

Нювил и Гилсул са на 7 точки от лидерската позиция в класирането при екипажите

Тиери сподели, че надпреварата е огромно предизвикателство, но му доставя удоволствие.

„Усещането в автомобила е страхотно, особено на големите скокове. Пилотите обичат именно това и се надявам тази година състезанието да се получи добре за тима ни. Целта ни е да защитим позицията си в генералното класиране. В момента се намираме само на 7 точки от първото място. Дано успеем да намалим разликата”, допълни Нювил.

Микелсен записа силно класиране в Естония – той завърши втори там

„Пътищата във Финландия се различават от тези в който и да е друг кръг. Настилката е много твърда. Част от отсечките са доста широки, скоростта е висока, има множество слепи изкачвания и скокове. Трябва да имаш доверие на бележките си. А когато си уверен, това е най-прекрасното рали на земята. Ако обаче не се чувстваш така, се превръща в най-големия ти кошмар”, коментира Микелсен.

Брийн се завръща в световния шампионат

За него участието във Финландия ще е дебют зад волана на Хюндай i20 Coupe WRC.

„Рали Финландия е много специално за мен. В това състезание съм участвал най-много – тази година се навършват 10 години от първия ми старт там. Имам невероятни спомени от надпреварата и първия ми подиум през 2016 г. Нямам търпение отново да карам във Финландия”, каза Брийн.