Начало Планинско изкачване АФБ награди призьорите, обяви календара за 2020 г.

АФБ награди призьорите, обяви календара за 2020 г.

1106
0
АФБ Награждаване 2019

Автомобилната федерация на България (АФБ) награди официално призьорите във всички свои дисциплини за изминалия сезон. Освен това централата обяви и календара за състезанията през 2020 г.

Церемонията продължи малко над 1 час и половина в доста стегнат ритъм в столичния хотел Маринела. Водещи бяха Момчил Манчев и Добрин Борисов, който се справи много добре в необичайната за него роля.

Своите купи получиха шампионите и техните подгласници в дисциплините Рали, Рали спринт, Затворен маршрут, Планинско изкачване, Рали крос, Автокрос, Гимкхана, Дрифт, Драг. Бяха раздадени общо 196 трофеи.

Призовете си получиха шампионите на рали Мирослав Ангелов и Георги Гаджев, на планинско – Пламен Камбуров, на Затворен маршрут в серия Макси – Константин Маршавелов, на рали спринт – Кирил Тодоров/Георги Аврамов и др.

По отношение на календара, няма големи изненади. Очаквано националното рали България ще бъде на 8-10 май. То ще е и първи кръг от рали шампионата, който ще се състои от общо 5 кръга. Той включва и рали Сърбия, което обаче съвпада с планинско Българка.

Първото значимо състезание ще бъде планинско Шумен на 11-12 април. С него традиционно започва сезонът в този шампионат. Тази година в календара не фигурира планинско Гоце Делчев, което дебютира тази година. Отсъства и Шипка Дамасцена, което тази година се проведе, но не бе част от шампионата.

Шампионатът на Затворен маршрут ще започне на 15-17 май с Писта Бургас. Ще има отново Писта София, като тя ще се проведе през юни, а не през август, както през 2019 г. Състезанието в Русе е преместено в края на август.

Ето и пълният календар за 2020 г.