Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ако F1 иска да е „зелена“, трябва да си стоим вкъщи и...

Ако F1 иска да е „зелена“, трябва да си стоим вкъщи и да забравим за състезанията, смята Кими

3353
0
Кими Райконен
Кими Райконен; снимка: Алфа Ромео

Кими Райконен смята, че Формула 1 не е най-добрата платформа за промотиране на съобщенията, касаещи околната среда. Повод за изказването му стана изявлението на Люис Хамилтън в социалните мрежи, че на хората не им пука какво се случва със света и планетата.

Няколко от пилотите в шампионата защитиха Люис вчера на пресконференцията на ФИА. Това бяха Себастиан Фетел, Серхио Перес и Алекс Албон. Според пилота на Ред Бул това, че те са в F1 не означава, че не им пука за околната среда.

„Очевидно е, че това (въпроса за околната среда) касае всички, които живеят на тази планета, каза Кими. – В крайна сметка всички ние се опитваме да правим каквото можем. Но честно казано може би не сме най-доброто място да започнем големи истории.

Защото в крайна сметка ние изгаряме гориво за това, което правим. За да сме първи или втори. F1 не е най-силното място да кажем на хората какво трябва да се прави по отношение на света. Ако следваме този път, ние трябва да си останем в къщи и да забравим за състезанията.“