Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Акционери на Рич Енърджи обвиниха Стори в измамни действия

Акционери на Рич Енърджи обвиниха Стори в измамни действия

1122
0
снимка: Хаас

Част от акционерите на Рич Енърджи обявиха, че измамните действия на едно лице, визирайки изпълнителния директор Уилям Стори, са довели до съобщението, че компанията прекратява спонсорството си на екипа на Хаас.

В сряда с пост в Туитър производителят на енергийни напитки обяви, че спира да има отношения с американския тим. В последствие шефът на Хаас Гюнтер Щайнер заяви, че компанията остава основен спонсор на тима.

По-късно той обясни, че надписите на Рич Енърджи ще останат по колите и боксовете на тима до края на уикенда за Гран при на Великобритания.

В същото време се появиха информации, че съобщението е било публикувано със съгласието на Стори, но без знанието на инвеститорите и акционерите на компанията.

„Ние, които притежаваме по-голямата част от Рич Енърджи, вярваме в екипа на Хаас, в неговите възможности и организация, се казва в съобщението на акционерите. – И се придържаме изцяло към настоящото спонсорско споразумение.

Освен това вярваме напълно в F1 като продукт и платформа. Определено измамните действия на едно лице причиниха голямо объркване. Ние сме в процес на правно отстраняване на това лице от всички изпълнителни функции. То може да говори за себе си, но неговото виждане не е това на компанията. Съобщението в Туитър дойде от неоторизиран източник.“

Няколко часа след изявлението на акционерите се появи и отговор от страна на Стори в Туитър. Той написа, че изказването на малцинството от акционери е смешно. И че техният опит за преврат се е провалил. Стори твърди, че контролира всички активи на компанията и има подкрепата на всички ключови акционери.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter