Начало Рали Ал Атия ще участва в рали Дакар с Hummer

Ал Атия ще участва в рали Дакар с Hummer

44
0
Насър Ал Атия

Насър Ал-Атия ще получи възможността да защити титлата си в рали Дакар. След оттеглянето на Фолксваген от надпреварата това бе съмнително. Катарецът спечели надпреварата през тази година именно зад волана на VW Touareg. След раздялата си с концерна обаче, той е привлечен от Роби Гордън и ще стартира в Буенос Айрес на първи януари с Hummer.

Гордън, както и в последните години отново залага на две от своите впечтляващи „пустинни чудовища“. Американецът ще се състезава с едното, носещо номер 303, а Ал-Атия ще получи другото с номер 300, който си е резервиран за него от години.

„Мисълта, че няма да мога да стартирам в рали Дакар направо ме разболя“, признава катарецът. „Важното е, че нещата сега се обърнаха за добро. Старта с Hummer ще е нещо фантастично, защото това е ново предизвикателство за мен.“

В случай, че спечели нова победа, Ал-Атия ще е едва втория пилот след легендата Ари Ватанен, на когото се отдава да спечели класическото рали с два различни производителя. Навигатор на катареца ще е испанецът Лукас Круз, който пък спечели рали Дакар през 2010 г. с каралия VW Touareg Карлос Сайнц.