Начало Рали Ал-Атиа и Нювил по-уверени в DS3 WRC и себе си след рали...

Ал-Атиа и Нювил по-уверени в DS3 WRC и себе си след рали Швеция

45
0
Насър Ал-Атиа

Екипажите на Насър Ал-Атиа и Тиери Нювил постигнаха целта си в рали Швеция и завършиха успешно втория кръг от световния шампионат за 2012 г. И двамата пилоти нямат опит на сняг и лед, поради което бяха особено внимателни по отсечките, като същевременно учеха особеностите на трасето и тънкостите на карането по такава настилка.

За Ал-Атиа това бе първо участие във WRC този сезон, след като пропусна първия кръг. След първоначалните си опити, той сравни карането на сняг с това на пясък, но бе категоричен, че ще подходи внимателно към състезанието:

Целта ми не са най-бързите времена, а да опозная автомобила, отбора, методите на работа и да се подготвя възможно най-добре за ралитата на чакъл. Затова ще вървя с разумно темпо.

В течение на надпреварата катарецът направи промени по настройките си в средата на дистанцията, след като натрупа известна увереност в управлението върху лед.

Започнах това рали след крайно малко тестове. Доволен съм, че финиширах успешно. Пробите с различни реглажи ми помогнаха да опозная поведението на колата. Следващият кръг е на чакъл, но придобитият на лед опит ще е от много полезен – сподели Насър.

Нювил имаше подобен на неговия подход. Той изкара интензивен тридневен курс в школата на Томи Макинен, тъй като никога преди не бе карал в такива състезателни условия.

Всичко бе напълно ново за мен. На моменти се налагаше да правя сериозни корекции в бележките си, които бяха малко оптимистични – сподели белгиецът. – В момента, когато се почувствах добре в колата, а условията станаха малко по-поносими, вече бях в състояние да натисна повече и да подобря времената си. Опитът ще ми помогне и да участвам в следващите надпревари с по-голяма увереност.