Начало Рали Ал Касими няма търпение за рали Швеция

Ал Касими няма търпение за рали Швеция

54
0
Халид ал Касими

Халид ал Касими няма търпение за рали Швеция в началото на февруари, когато за първи път ще се състезава като част от екипа на Абу Даби Ситроен WRT.

Програмата му ще включва около 8 WRC старта тази година.

Вторият кръг от световния шампионат обаче няма да е дебют за Ал Касими в цветовете на Ситроен, след като миналия уикенд той кара с екипа в първата надпревара от близкоизточните рали серии – Катар Интернешънъл Рали. Той водеше битка за победата със своя DS3 RRC преди да спука гума през последния ден. Ал Касими загуби около половин минута заради инцидента и крайният успех бе за Насър ал Атия, но състезателят все пак бе втори в подреждането.

Това бе много положителен резултат в първото ни рали със Ситроен DS3 RRC – коментира Ал Касими. – Колата вървеше перфектно по трудните пътища. За първи път карах със Скот Мартин до мен (като навигатор). Професионалната му работа ми помогна да остана спокоен по време на състезанието. След такова добро начало ще се постараем сериозно да сме отново в добра форма за следващия кръг в Кувейт (в края на март). Междувременно ни предстои нещо напълно различно с DS3 WRC по заснежените пътища на Швеция. Условията ще са тотално различни, но наистина нямам търпение да карам там – допълни той.